Ένα χορό χορεύουμε, ένα τραγούδι λέμε

  Το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στο ανοιχτό θέατρο του Αττικού άλσους, μια μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στα χορευτικά τμήματα των ενήλικων μελών του, αποχαιρετώντας τη φετινή χρονιά.

 Την χαρούμενη βραδιά προλόγισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ευθύμιος Κωτσικογιάννης, ο οποίος προέτρεψε χορευτές και θεατές να απολαύσουν τη βραδιά επικροτώντας την προσπάθεια όλων. Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ Γαβριήλ να απευθύνει χαιρετισμό και να δώσει την ευλογία του.

 Περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές από τα δώδεκα τμήματα ενηλίκων με πλατύ χαμόγελο και ενθουσιασμό χόρεψαν σε σκοπούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποσπώντας το δυνατό και εγκάρδιο χειροκρότημα του κοινού. Το θέατρο παρέμεινε κατάμεστο καθ’ όλη την τρίωρη και πλέον διάρκεια της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας ότι ο παραδοσιακός χορός και το τραγούδι, αποτελούν και σήμερα αναπόσπαστα στοιχεία της καθημερινότητας όλων μας. Τους χορούς συνόδευσαν με τις εξαιρετικές τους μελωδίες και τα τραγούδια τους οι μουσικοί:

Θοδωρής Τασούλας – κλαρίνο, καβάλι

Γιάννης Παυλόπουλος – βιολί, τραγούδι

Κώστας Παπαπροκοπίου- λαούτο

Αντρέας Παππάς – κρουστά

Μάνος Κουτσαγγελίδης – κανονάκι, τραγούδι

Βασίλης Γραμματικός – γκάιντα

Θάνος Σαμπάνης- τρομπέτα, ακορντεόν

Γιάννης Σέρβος – τσαμπούνα

Αλέξανδρος Μορφωνιός – τραγούδι, τουμπί

Μαρία Σκουλά - τραγούδι στη Νάξο

Νίκος Ευβοιώτης - βιολί στη Νάξο

Πασχάλης Κλουβάτος - λαούτο στη Νάξο

Κατσαρού Αλεξάνδρα (τραγούδι)

  Επιπλέον, ιδιαίτερο χρώμα στη βραδιά χάρισαν οι φορεσιές από το βεστιάριο της κας Βάλβη Κατερίνας και της κας Αγιασματζή Νίκης, καθώς οι φορεσιές του κου Αρβανίτη Γιώργου από την περιοχή της Θράκης, προσδίδοντας ένα ξεχωριστό άρωμα εποχής. Η βραδιά έκλεισε με συγκίνηση και χαρά, αφού οι μαθητές έκαναν μια βράβευση έκπληξη στους δασκάλους Δημήτρη Μήτση και Μάνθα Ζήβα ευχαριστώντας και τιμώντας τους για την εικοσαετή προσφορά τους ως χοροδιδάσκαλοι του Εργαστηρίου αλλά και για την αγάπη τους προς το χορό και τους μαθητές τους.

  Την εκδήλωση του Χορευτικού Εργαστηρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Συγκεκριμένα, το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναμουρλόγλου Χρήστος, η Αντιπρόεδρος Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Καλέμη–Σιμωνετάτου Κωνσταντίνα, η εκπρόσωπος της παράταξης «Δημιουργία και Αλληλεγγύη» και μέλος του Δ.Σ του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ Παυλίδου Νέλλη, η πρόεδρος της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτική» Θωμαΐδου Δέσποινα. Επίσης παρευρέθηκαν ο κος Δαρμογιάννης Ιωάννης, αντιπρόεδρος ΔΙΑΠΕ και εκπρόσωποι πολιτιστικών Σωματείων όπως της Ένωσης Ρουμελιωτών, του Σωματείου «Άσκαυλος», του Συλλόγου Ποντίων «Σινώπη», του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Εύξεινος Πόντος», του πολιτιστικού συλλόγου Λουτρακίου και του Συλλόγου Κυνιδαριωτών Νάξου.