«Χαρείτε νιες, χαρείτε νιοι…»

  Το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 μια μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στα παιδικά χορευτικά του τμήματα καθώς και στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων ενόψει του καλοκαιριού.

  Την χαρούμενη βραδιά προλόγισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ευθύμιος Κωτσικογιάννης, ο οποίος κάλεσε τους μικρούς χορευτές και όλους τους θεατές να απολαύσουν κάθε χορευτικό βήμα των παιδιών και κάθε σκοπό καταχειροκροτώντας την προσπάθεια τους.

  Περισσότερα από εκατόν τριάντα παιδιά γεμάτα χαμόγελο και ενθουσιασμό χόρεψαν σε μελωδίες από όλη την Ελλάδα αποσπώντας το δυνατό και εγκάρδιο χειροκρότημα του κοινού. Επιπλέον, οι φορεσιές από το βεστιάριο της κας Βάλβη Κατερίνας και της κας Αγιασματζή Νίκης προσέδωσαν ένα ξεχωριστό άρωμα εποχής. Ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά χάρισαν και οι μουσικές που ακούστηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες του βιολιού και του λαούτου, των κρουστών της ποντιακής λύρας και της κιθάρας, που ταξίδεψαν τους θεατές σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

  Υπεύθυνοι διδασκαλίας των μουσικών οργάνων ήταν ο Βενιζέλος Γιάννης στην κιθάρα, ο Κώτσικας Γιώργος στο βιολί, ο Ακριβόπουλος Λάζαρος στα κρουστά, ο Φωτιάδης Κώστας στην ποντιακή λύρα. Φιλική συμμετοχή είχε ο Φωτεινός Θοδωρής στο λαούτο. Την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών αλλά και γενική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο καθ. Φυσικής Αγωγής Μήτσης Δημήτρης.

  Στην εκδήλωση του Χορευτικού Εργαστηρίου έδωσαν το παρόν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τσομπάνογλου Φώτης, η εκπρόσωπος της παράταξης «Δημιουργία και Αλληλεγγύη» και μέλος του Δ.Σ του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ Νέλλη Παυλίδη, ενώ τη βραδιά έκλεισε με θερμό χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Γκαμουλάκος.