Το σώμα μας παίζει παραδοσιακά….

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Χορευτικού Εργαστηρίου, φίλοι και χορευτές του, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στα πλαίσια μιας ημερίδας με θέμα «μουσική με το σώμα», μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η κα Ολυμπία Αγαλιανού, χορεύτρια και φίλη του Εργαστηρίου, παρουσίασε έναν καινούριο σε εμάς τρόπο, ως προς το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε την αίσθηση του ρυθμού και της μουσικής πάνω στο σώμα μας. 

 

Η Ολυμπία Αγαλιανού είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, διδάκτορας του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff. Διδάσκει Μουσικοκινητική Αγωγή σε επιμορφωτικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού. 

Στο πρακτικό κομμάτι της ημερίδας προσεγγίσαμε το ρυθμό με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο, κάνοντας το σώμα μας μουσικό όργανο. Μάθαμε πως να το ακούμε, πως θα μπορούμε να ενισχύσουμε την ανεξαρτησία των μελών του αλλά και πως να το χρησιμοποιούμε για να δημιουργούμε ήχους και ρυθμούς της παράδοσή μας, αρχικά ο καθένας ως μονάδα αλλά και όλοι μαζί σαν ομάδα. Το αποτέλεσμα συνεπήρε όλους τους συμμετέχοντες και οι ώρες κύλησαν πολύ γρήγορα κι ευχάριστα. 

Ευχαριστούμε την κα Αγαλιανού και αναμένουμε με ανυπομονησία την συνέχεια!

  • 20-11-2016 (1)
  • 20-11-2016 (3)
  • 20-11-2016 (2)
  • 20-11-2016 (4)
  • 20-11-2016 (5)

Simple Image Gallery Extended