Χορεύουμε για τη Ζωή

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, στο ιστορικό θέατρο «Δόρα Στράτου», η Φιλανθρωπική Μουσικοχορευτική Παράσταση «Χορεύουμε για τη Ζωή».

Η φιλανθρωπική αυτή παράσταση έγινε φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα και συνέχισε το αντίστοιχο παράδειγμα λαογραφικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης που για πάνω από 10 χρόνια χορεύουν κάθε χρονιά για έναν διαφορετικό φορέα που έχει ανάγκη. Τα έσοδα από την πρώτη αυτή προσπάθεια στην Αθήνα θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες και τους σκοπούς του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ.

 

Πάνω από 1000 άτομα παρακολουθήσαν τους 5 λαογραφικούς συλλόγους που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 200 χορευτές, 10 μουσικοί και περισσότεροι από 20 συντελεστές οι οποίοι αφιλοκερδώς ένωσαν τις δυνάμεις τους και έβγαλαν ένα αποτέλεσμα αντάξιο της δύναμης της παραδοσιακής κοινότητας που αποδεικνύει ότι η παράδοση αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στη Διοίκηση του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» που στήριξε την προσπάθεια αυτή σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

Χαρακτηριστικό της στήριξης του κόσμου ήταν η εξάντληση των εισιτηρίων από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Ελπίζουμε του χρόνου οι συνθήκες να είναι τέτοιες που να μπορούν όλοι όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο και όλους τους συντελεστές και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου για να στηρίξουμε και άλλα αντίστοιχα ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο τόσο δύσκολο μα πολύτιμο έργο τους.

- Σωματείο Προστασίας & Διάδοσης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Άσκαυλος»

- Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας

- Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης 

- Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι»

 

Photos by Nikos Kokkinakis & Themis Giannopoulos

  • stratou1
  • stratou2
  • stratou0
  • stratou3
  • stratou5
  • stratou4

Simple Image Gallery Extended