Έναρξη Εγγραφών

Το φθινόπωρο ήρθε, τα σχολεία ανοίγουν, ο καιρός δρόσισε (εντάξει όχι ακόμα αλλά θα γίνει κι αυτό..!) και το Χορευτικό Εργαστήρι ξεκινάει την προετοιμασία του για τη νέα χορευτική περίοδο κι όχι μόνο!

Θυμίζουμε ότι εκτός των παραδοσιακών χωρών λειτουργούν παράλληλα τα εξής μαθήματα και εργαστήρια:

  • λαογραφικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

  • παραδοσιακό τραγούδι

  • παραδοσιακά όργανα

  • λαϊκή τέχνη και θέατρο

  • γυμναστική γυναικών

Για κάθε πληροφορία και κουβεντούλα η αίθουσά μας θα είναι κάθε απόγευμα ανοιχτή από τις 9π.μ. ως τις 12π.μ. και από τις 6μ.μ. ως τις 10μ.μ. και τα πρώτα μαθήματα θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

Έαν θέλετε να πάρετε μια μικρή γεύση των δραστηριωτήτων μας την χρονιά που πέρασε μπορείτε να περιηγηθείτε στις φωτογραφίες παρακάτω.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 2723230 καθώς και ηλεκτρονικά στο info[at]xoreutikoergastiri.gr .

Καλή και δημιουργική χορευτική χρονιά!

 

Read more: Έναρξη Εγγραφών

Αποκριάτικο Παραδοσιακό Ξεφάντωμα στο "Ανατόλια"

Η αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τα μέλη και τους φίλους του Χορευτικού Εργαστηρίου Δήμου Νέας Ιωνίας. Το αποκριάτικο ξεφάντωμα σε παραδοσιακούς ρυθμούς διατηρήθηκε αμείωτο, όπως και το κέφι, καθ΄όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Μασκαράδες, πειράγματα και πανω απ΄όλα χορός με ζωντανή μουσική πλημμύρισαν την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα. Την τιμητική τους είχαν αποκριάτικα ακούσματα με σκωπτικό περιεχόμενο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση χορών και αποκριάτικων δρωμένων από τους μικρους χορευτές του Εργαστηρίου. Στη συνέχεια το χοροστάσι γεμισε και δεν άδειασε παρά μονάχα τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ορχήστρα "Νυχτοβάτες" που αποτελείται από μέλη του Χορευτικού αλλά και οι Βασίλης Γραμματικός και Γιάννης Τολιόπουλος, σε γκάιντα και κλαρίνο, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Read more: Αποκριάτικο Παραδοσιακό Ξεφάντωμα στο "Ανατόλια"

Τραγουδώ και θυμάμαι, χορεύω κι ανασταίνομαι...


Μια παράσταση αλλιώτικη από τις άλλες, μια παρουσίαση με έντονα συγκινησιακό φορτίο, μια βραδιά με ανάμεικτα συναισθήματα. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την προσπάθεια του Χορευτικού Εργαστηρίου Ν. Ιωνίας (ΟΠΑΝ), να φέρει κοντά του έστω και νοερά κάποιον που λείπει τόσο αισθητά

Το Σάββατο 13 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης παρουσιάστηκε από το Χορευτικό Εργαστήρι Δήμου Ν. Ιωνίας η παράσταση με τίτλο «Μορφές και Ρόλοι της λαϊκής μας παράδοσης».

Οι δάσκαλοι Δ. Μήτσης και Μ. Ζήβα χωρίς να ξεφύγουν από το παραδοσιακό ύφος στις μελωδίες, στους χορούς, στα δρώμενα, παρουσίασαν μορφές και ρόλους μέσα στο χρόνο. Η Χίος, η Νάουσα, η Κάλυμνος, η Καρδίτσα, η Νάξος, η Ορεστιάδα και τόσες άλλες περιοχές ζωντάνεψαν μέσα από τον ξενιτεμένο, το γενίτσαρο, το μηχανικό και το βλάμη, τον κορδελάτο και τη μπάμπω και τόσες άλλες μορφές.

Read more: Τραγουδώ και θυμάμαι, χορεύω κι ανασταίνομαι...

"Καλως ήρθατε!" μουσική λαϊκο-παραδοσιακή βραδιά

Μια μοναδική βραδιά οργάνωσε το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας για να καλωσορίσει τα φετινά νέα μέλη του καθώς και για να ξανανταμώσουν τα παλιά. Η ευρύχωρη αίθουσα του "Ανατόλια", ευγενική παραχώρηση του 5ου Λυκείου/7ου Γυμνασίου της Νέας Ιωνίας, είχε γεμίσει από το πρωί με εθελοντές-μέλη του Χορευτικού και με την προσωπική τους εργασία ετοιμάστηκε ιδανικά για να υποδεχτεί τους πάντες το βράδυ. 

Read more: "Καλως ήρθατε!" μουσική λαϊκο-παραδοσιακή βραδιά

Έκοψε την πίτα του το Χορευτικό Εργαστήρι

Το κοσμικό κέντρο Γαλάζιο αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τα μέλη και τους φίλους του Χορευτικού Εργαστηρίου Δήμου Ν. Ιωνίας, στην εκδήλωση κοπής της πίτας του για το νέο χρόνο.

Η αίθουσα πλημμύρισε από παρουσίες κάθε ηλικίας, που ανταποκρίθηκαν με θέρμη σε ένα ακόμη κάλεσμα παραδοσιακού γλεντιού, που διοργανώθηκε με περισσή φροντίδα από τα ίδα τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου. Από τη γιορτινή αυτή μέρα δεν έλειπε τίποτα, καθώς φίλοι και συγχορευτές έσμιξαν, χόρεψαν με παραδοσιακές μελωδίες, δοκίμασαν εδέσματα και λιχουδιές από τα διάφορα τραπέζια και έδειξαν πόσο καλά περνάει η μεγάλη παρέα του Χορευτικού Εργαστηρίου.

Read more: Έκοψε την πίτα του το Χορευτικό Εργαστήρι

Page 1 of 5