Θετικά σχόλια και εκτός έδρας

 Μια ξεχωριστή παρουσία επιφύλαξε στους φίλους της παράδοσης το Χορευτικό Εργαστήρι Ν. Ιωνίας, στη μουσικοχορευτική παράσταση «Θράκη μου Θράκη μου», στην Κόρινθο. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο δάσκαλο της θρακιώτικης παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη και επιπλέον συμμετείχαν χορευτικά από την Κόρινθο, το Λουτράκι και την Ξάνθη.

 Οι δάσκαλοι του Χορευτικού Εργαστηρίου, Μάνθα Ζήβα και Δημήτρης Μήτσης, δέχθηκαν με χαρά την τιμητική πρόσκληση του κ. Γαλάνη, υπεύθυνου του Χορευτικού Συλλόγου Τερψιχόρη.

 Το Χορευτικό Εργαστήρι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από την ιδιαίτερη παράδοση του θρακικού φύλου των Γκαγκαβούζηδων και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των θεατών αλλά και των διοργανωτών.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η δια ζώσης παρουσία του Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος τραγούδησε με την καθαρή φωνή του τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της Θράκης, συνοδεύοντας τις χορευτικές ομάδες στο τέλος της παράστασης.

Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι, όπου μέλη από όλες τις χορευτικές ομάδες βρέθηκαν στο χοροστάσι και διασκέδασαν ως το πρωί, δίνοντας νοερά την υπόσχεση ότι θα ξαναβρεθούν σε τέτοιες συναντήσεις παραδοσιακές, ζεστές και φιλόξενες, που ξυπνούν τις μνήμες και τις διατηρούν ζωντανές.