Εργαστήρι εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων

      

 Στο φιλόξενο στέκι του χορευτικού εργαστηρίου, λειτούργησαν την περσινή χρονιά τμήματα εκμάθησης λαϊκών οργάνων. Υπό την καθοδήγηση των έμπειρων μουσικών που ανέλαβαν τα εργαστήρια, τα μέλη μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μουσικά μονοπάτια παρέα με το κλαρίνο, τα κρουστά και την κιθάρα. Υπεύθυνοι για τη διδασκαλία των οργάνων είναι ο Θοδωρής Τασούλας για το κλαρίνο, ο Λάζαρος Ακριβόπουλος για τα κρουστά και ο Γιάννης Βενιζέλος για την κιθάρα.

 

 Τα εργαστήρια θα συνεχιστούν και την φετινή χρονιά, ενώ έπειτα από επιθυμία των μελών μας, το πρόγραμμα διανθίζεται με τη διδασκαλία τεσσάρων επιπλέον μουσικών οργάνων: γκάιντα, ποντιακή λύρα, βιολί και λαούτο.

 Έχουμε τη χαρά και την τιμή να συμπεριλάβουμε στην παρέα των εκλεκτών μουσικών και συνεργατών μας τον Χρήστο Δανάκη και τον Κώστα Φωτιάδη, οι οποίοι θα μας μυήσουν στα μυστικά της γκάιντας και της ποντιακής λύρας.

                                

Για πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στη γραμματεία μας από κοντά τις ώρες και μέρες των εγγραφών, τηλεφωνικά στο 210 2723230 και ηλεκτρονικά στο info[at]xoreutikoergastiri.gr