Οι Μικροί Λαογράφοι συνεχίζουν!

 Το Χορευτικό Εργαστήρι ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει και πάλι τους μικρούς φίλους για μια βόλτα στη λαϊκή μας παράδοση. Έπειτα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, με σκοπό την επαφή των μικρών χορευτών του με τη λαϊκή μας παράδοση, θα πραγματοποιήσει και αυτή την σχολική χρονιά, διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα έχουν σαν στόχο να ανακαλύψουν οι μικροί μας φίλοι τον απέραντο πλούτο του λαϊκού μας πολιτισμού. Τα προγράμματα επιμελούνται και πραγματοποιούν μέλη του Χορευτικού τα οποία συμμετέχουν ενεργά στα χορευτικά δρώμενα του Eργαστηρίου αλλά επιπλέον διαθέτουν παιδαγωγική επάρκεια και εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. 

Read more: Οι Μικροί Λαογράφοι συνεχίζουν!

Λαογραφικό εργαστήρι και μικροί επισκέπτες

  Το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας είχε την χαρά να φιλοξενήσει την Πεμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Στέκι του στην οδό Αδριανού τους μικρούς επισκέπτες του παιδικού σταθμού La petite ecole που ήρθαν για να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, το έθιμο της Περπερούνας.

Read more: Λαογραφικό εργαστήρι και μικροί επισκέπτες

Λαογραφικό Εργαστήρι Παιδιών

Αγαπητοί μας Γονείς,

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του λαογραφικού μας εργαστηρίου για τα μικρά μας μέλη. Το εργαστήρι λειτουργεί κάθε Σάββατο 11:00 με 13:00 και αντλεί τα θέματα του από τους διάφορους τομείς της λαογραφίας μας.

Το μήνα Οκτώβριο οι μικροί μας χορευτές ασχολήθηκαν με ξεχωριστές εκδηλώσεις της ελληνικής παράδοσης. Γνώρισαν το δρώμενο της Περπερούνας, πάτησαν σταφύλια, έφτιαξαν μουσταλευριά, ασχολήθηκαν με στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ελληνική φορεσιά, χόρεψαν, τραγούδησαν και ζωγράφισαν.

Read more: Λαογραφικό Εργαστήρι Παιδιών

Παιδικό Λαογραφικό Εργαστήρι και Σαρακοστή

Στο 15ο εργαστήρι συμμετείχαν οι μικροί μας λαογράφοι, αποχαιρετώντας το Φλεβάρη και τις "μασκαράτες" του. Γνώρισαν την κυρά-Σαρακοστή και μίλησαν για την αξία και το συμβολισμό της στην μακραίωνη παράδοση μας. Στο τραπέζι μας πήραν θέση τα βασικά διατροφικά στοιχεία της μεσογειακής μας διατροφής, τα οποία αποτέλεσαν και τη βάση για την ομαδική δημιουργική μας δραστηριότητα.

Read more: Παιδικό Λαογραφικό Εργαστήρι και Σαρακοστή

Έτσι για καφέ, κέντημα και... κουβέντα!

  Τις δεξιότητές τους στην τέχνη του κεντήματος δοκίμασαν οι γυναίκες του Χορευτικού Εργαστηρίου το περασμένο Σάββατο. Έδωσαν ραντεβού στο Πολιτιστικό Στέκι των μελών του Χορευτικού (Α.Παναγούλη και Αδριανού 1) και εκεί γυναίκες όλων των ηλικιών, άλλες θυμήθηκαν τις διάφορες βελονιές και άλλες διδάχθηκαν από τις μεγαλύτερες όσα δεν ήξεραν. Ήταν ένα εποικοδομητικό αλλά και ευχάριστο πρωϊνό, με καφέ, διάφορα εδέσματα που παρασκεύασαν οι ίδιες και πολλή... κουβέντα, θυμίζοντας συνήθειες άλλων εποχών!

 

 

Read more: Έτσι για καφέ, κέντημα και... κουβέντα!