Τριήμερη επίσκεψη στην Καρδίτσα

Ένα όμορφο τριήμερο πέρασαν τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου Δήμου Ν. Ιωνίας στην Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές.

Την Παρασκευή ένα λεωφορείο με 50 ταξιδιώτες ανηφόρισε για την πόλη της Καρδίτσας. Το πρόγραμμα των επισκέψεων ήταν πλούσιο και είχε όχι μόνο παραδοσιακές αναφορές αλλά και περιήγηση στις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές.

Πρώτος σταθμός, το Σάββατο το πρωί  η λίμνη Πλαστήρα και το φράγμα της. Στη συνέχεια το Χορευτικό Εργαστήρι επισκέφθηκε το χωριό Σοφάδες. Οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού συλλόγου υποδέχθηκαν τους δασκάλους Δημήτρη Μήτση και Μάνθα Ζήβα με θέρμη και μάλιστα συμπεριέλαβαν στις χορευτικές εκδηλώσεις τους και την ομάδα του Χορευτικου Εργαστηρίου. Αφού πρώτα τους ξενάγησαν σε ένα παραδοσιακό καραγκούνικο σπίτι με καθημερινα αντικείμενα και ενδυμασίες, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Γαϊτανάκια και χοροί στην πλατεία Σοφάδων και πληγούρι με κρέας για ζεστασιά.

Την επόμενη μέρα σειρά είχαν τα ορεινά χωριά του Νομού Τρικάλων, Περτούλι και Ελάτη. Μια πρώτη βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου και μετά φαγητό στην Ελάτη, χωριό με ιδιαίτερο παραδοσιακό χρώμα και αρχιτεκτονική. Το ίδιο βράδυ ακολούθησε γλέντι με τοπική παραδοσιακή ορχήστρα στην Καρδίτσα, το οποίο διοργάνωσε η φίλη του Χορευτικού Εργαστηρίου , Αθηνά Σιδέρη, η οποία βοήθησε για την πραγματοποίηση της εκδρομής με τον καλύτερο τρόπο.

Το πρωί της Καθαρής Δευτέρας, στο δρόμο της επιστροφής σταματήσαμε στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, για να παρακολουθήσουμε το παραδοσιακό γλέντι των κατοίκων που έχουν καταγωγή από την Ανατολική Ρωμυλία. 

Ήταν ένα ξεχωριστό τριήμερο γεμάτο εικόνες, ήχους και στιγμές με ανθρώπους που θα μείνουν αξέχαστες στους ταξιδιώτες από τη Ν. Ιωνία.