Το Χορευτικό Εργαστήρι στην Πάρο

Στο όμορφο κυκλαδονήσι της Πάρου με την πλούσια μουσική και χορευτική παράδοση ταξίδεψε το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος μια πολυμελής αποστολη του Χορευτικού Εργαστηρίου Ν. Ιωνίας. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συμμετοχή στο φεστιβαλ παραδοσιακών χορών "Μες του Αιγαίου... Αγγέλοι φτερουγίζουν". Πρόκειται για μια συνάντηση αξιόλογων χορευτικών συλλόγων, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Μάρπησσας και διοργανώνεται από τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών.

Το Χορευτικό Εργαστήρι παρουσίασε χορούς και τραγούδια από την περιοχή των Ασβεστάδων του Έβρου και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εκπλήξεις και μάθημα... μετά μουσικής (ζωντανής)

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον μήνα που πέρασε τα μέλη και οι δάσκαλοι του Χορευτικού Εργαστηρίου είχαν την χαρά να βιώσουν διπλά την αγάπη και την υποστήριξη ξεχωριστών φίλων τους οι οποίοι με τις εκπλήξεις που επεφύλαξαν, φρόντισαν να μετατρέψουν ένα ακόμα καθημερινό μάθημα σε εξαιρετικό απόγευμα.

Read more: Εκπλήξεις και μάθημα... μετά μουσικής (ζωντανής)

Από τη Ν. Ιωνία στην Πρέβεζα

Με την παρουσία του στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στην περιοχή Κανάλι, ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του για φέτος το Χορευτικό Εργαστήρι του ΟΠΑΝ Ν. Ιωνίας. Μια αντιπροσωπεία παραβρέθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής (12-14/7), που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα βλέμματα όσων ασχολούνται με τον παραδοσιακό χορό, καθώς εκεί διοργανώνεται τριήμερο σεμινάριο-φεστιβαλ αφιερωμένο στην ελληνική παράδοση. Το Χορευτικό Εργαστήρι συμμετείχε στην «τελετή λήξης» του τριημέρου μαζί με άλλες χορευτικές ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το Χορευτικό Εργαστήρι παρουσίασε χορούς από τα παράλια της Μικράς Ασίας στη γεμάτη πλατεία του Καναλιού και οι δάσκαλοι Δ. Μήτσης και Μ. Ζήβα δέχθηκαν συγχαρητήρια από τους διοργανωτές.

 

"Αξιώτικη" Αποκριά

  Στο νησί της Νάξου βρέθηκε το τριήμερο της Αποκριάς το Χορευτικό Εργαστήρι έπειτα από πρόσκληση τοπικών χορευτικών συλλόγων, προκειμένου να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στα δρώμενα που πραγματοποιούνται στα χωριά της περιοχής. Τα μέλη της αποστολής συμμετείχαν στις Λαμπαδηφορίες, μπήκαν στο χοροστάσι των Κορδελάτων του Κυνιδάρου, παρακολούθησαν τους Κουδουνάτους της Απειράνθου, περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια των ορεινών χωριών και χόρεψαν υπό τους ήχους του βιολιού και της τσαμπούνας σε ολονύχτια γλέντια! Γεμάτοι εικόνες και αναμνήσεις ευχήθηκαν καλή Σαρακοστή και καλή αντάμωση.

Τριήμερη επίσκεψη στην Καρδίτσα

Ένα όμορφο τριήμερο πέρασαν τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου Δήμου Ν. Ιωνίας στην Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές.

Την Παρασκευή ένα λεωφορείο με 50 ταξιδιώτες ανηφόρισε για την πόλη της Καρδίτσας. Το πρόγραμμα των επισκέψεων ήταν πλούσιο και είχε όχι μόνο παραδοσιακές αναφορές αλλά και περιήγηση στις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές.

Read more: Τριήμερη επίσκεψη στην Καρδίτσα