Σεργιάνι στην Καρδίτσα

 Δυναμικά ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το Χορευτικό Εργαστήρι διοργανώνοντας ένα σεμινάριο γύρω από τη μουσική και χορευτική παράδοση του Νομού Καρδίτσας. Η εκπαιδευτικός και χοροδιδάσκαλος Αθηνά Σιδέρη, παρουσίασε με επιστημονικό αλλά και άκρως ελκυστικό τρόπο την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας της.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αντιφωνικά τραγούδια που συνήθιζαν να τραγουδούν οι καραγκούνηδες στα «σεργιάνια» τους, στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές τους. Αυτό που εντυπωσίασε τους χορευτές ήταν η ξεχωριστή ντοπιολαλιά που τόσο καλά απέδωσε η κ. Σιδέρη, καθώς και η μελωδικότητα των τραγουδιών.

 Το σεμινάριο αυτό ήταν η αρχή σε ένα ευρύτερο κύκλο επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που προγραμματίζουν οι δάσκαλοι του Χορευτικού, Δημήτρης Μήτσης και Μάνθα Ζήβα, ώστε η επαφή με την παράδοση να γίνεται βιωματικά και από ντόπιους δασκάλους, χορευτές ή καλλιτέχνες από την κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Όλα τα μέλη του χορευτικού και κυρίως οι δύο δάσκαλοι εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην εισηγήτρια του σεμιναρίου ΑΘηνά Σιδέρη, που αφιλοκερδώς μοιράστηκε μαζί τους τόσα πολλά και χρήσιμα στοιχεία για τη θεσσαλική παράδοση και κυρίως για τους καραγκούνηδες.