Μουσικοχορευτικό ταξίδι στην Καππαδοκία

Τις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε η παρουσία του Χορευτικού Εργαστηρίου Νέας Ιωνίας, στο Σπίτι του Χορού του Θεάτρου Δόρας Στράτου, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Με εισηγήτρια τη Μάνθα Ζήβα και μια αντιπροσωπευτική ομάδα χορευτών υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Μήτση, παρουσιάστηκε μουσικοχορευτικά και λαογραφικά η ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας. Το ταξίδι ξεκίνησε από τα χωριά των Φαράσσων, συνεχίστηκε στα χωριά της Καισάρειας, έπειτα στη Σινασσό και έφτασε ως το Μιστί.

Εικόνες και ήχοι πλημμύρισαν τη ζεστή αίθουσα στην Πλάκα, ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για έθιμα και παραδόσεις των Καππαδόκων, να ακούσουν το ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμά τους και να ταξιδέψουν στον τόπο και το χρόνο. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι καταξιωμένοι μουσικοί, Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι-φωνή), Βαγγέλης Σαραντίδης (βιολί) και Λάζαρος Ακριβόπουλος (κρουστά).

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς διαλέξεων που διοργανώνονται με τίτλο "Χορός και πολιτισμός" με κύριο σκοπό την παροχή ειδικευμένων γνώσεων σε δασκάλους χορού, χορογράφους, ιστορικούς, λαογράφους, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Θεάτρου Δόρα Στράτου, Άλκης Ράπτης και η Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, Μαριγούλα Κρητσιώτη. Εκ μέρους του Δήμου Ν. Ιωνίας παραβρέθηκε ο Δ. Σπράος και από το Σύλλογο Καππαδοκίας Ν. Ιωνίας, η πρόεδρος Ό. Φτούλη.