Καραϊσκάκεια 2013

Στην Καρδίτσα βρέθηκε για δεύτερη φορά αυτή τη χρονιά το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, συμμετέχοντας στον πολυήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ Καραϊσκάκεια 2013.

Τα Καραϊσκάκεια αποτελούν σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερη περιοχής της Θεσσαλίας, καθώς διοργανώνονται  για 46 χρόνια με επιτυχία και συγκεντρώνουν κόσμο απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Η εμφάνιση της αντιπροσωπείας του Χορευτικού Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου και περιελάμβανε χορούς και τραγούδια των Γκαγκαβούζηδων, θρακικού φύλου με ιδιόμορφο γλωσσικό ιδίωμα. Ο κόσμος που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας είχε την ευκαιρία όχι μόνο "να δει "αλλά κυρίως "να ακούσει", καθώς τα τραγούδια αποδόθηκαν από τους ίδιους τους χορευτές , κάτι που παρατηρείται  στον τρόπο που γλεντούσαν οι Γκαγκαβούζηδες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αναπτυχθεί μια καλή σχέση ανάμεσα στη Ν. Ιωνία και την Καρδίτσα, γεγονός που οφείλεται στην άψογη συνεργασία των χοροδιδασκάλων Δ. Μήτση και Μ. Ζήβα με την Αθ. Σιδέρη, υπεύθυνη χορευτικών σχημάτων της θεσσαλικής πρωτεύουσας.